Rælingen frie folkeparti stilte først til valg under navnet Rælingen upolitiske gruppe ved kommunevalget i 1931. Valget i 1931 må kunne betegnes som en suksess, da Rælingen upolitiske liste fikk 29 prosent oppslutning og 6 av 20 kommunestyrerepresentanter. Det førte også til at de fikk både ordfører og varaordfører i denne valgperioden.
Ved kommunevalget i 1934 hadde gruppen skiftet navn til Rælingen frie folkeparti, og partiet fikk fem representanter i kommunestyret. Siste gang de ble representert i kommunestyret var etter valget i 1937, da de fikk innvalgt fire representanter.
Selv om listen fikk ordfører og varaordfører etter valget i 1931 med støtte fra Høyre og Bondepartiet, og at både Arbeiderpartiet og dets organ Akershus Arbeiderblad konsekvent omtalte Rælingen upolitiske gruppe/Rælingen frie folkeparti som borgerlige, er det flere nyanser som gjør at man ikke umiddelbart kan plassere listen på høyre-venstreaksen. Minst tre av partiets kandidater i 1931, inkludert Gunnar Tangen som ble valgt til varaordfører, hadde så sent som i 1930 vært medlem av Rælingen Arbeiderparti. Det er heller ingen tvil om det er mange tidligere Arbeiderpartivelgere som må ha stemt på listen i 1931. En annen fellesnevner for flere av initiativtagerne var også at de hadde sittet sammen i fattigstyret i kommunen. I tillegg har det blitt hevdet at at en av motivasjonsgrunnene bak etableringen av listen var å bli kvitt Asbjørn Dørumsgard som ordfører.